fbpx
16.6 C
Vranje
ponedeljak, 20.05.2024

MUP raspisao konkurs za 2 vatrogasca u Vranju

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) raspisalo je konkurs za ukupno 300 vatrogasaca u Srbiji. Za potrebe bataljona i odeljenja na jugu države traži se 39 polaznika, od toga dvojica iz Vranja. Rok za prijave je 10. novembar, javlja MUP.

Za vatrogasno-spasilačke bataljone u Pirotu i Prokuplju MUP traži po osmoro polaznika, a sledi Aleksinac gde ima mesta za petoro njih.

Četvoro polaznika potrebno je bataljonu u Nišu, a po dvoje odeljenjima i bataljonima – osim u Vranju – u Preševu, Surdulici, Leskovcu i Lebanu, dok se po jedan polaznik traži u Vladičinom Hanu, Beloj Palanci, Dimitrovgradu i Kuršumliji.

Uslov je da kandidat nema manje od 19 i više od 30 godina, da ima završenu srednju školu, da nema bezbednosnih smetnji za zasnivanje radnog odnosa, da ima prebivalište na teritoriji jedinice za koju je raspisan konkurs, kao i da ima vozačku dozvolu C kategorije ili dozvolu B kategorije, ali da u roku od 18 meseci nakon završetka obuke položi vozački ispit za C kategoriju.

Komisiju imenuje ministar unutrašnjih poslova, a prijava sa dokumentacijom podnosi se policijskoj stanici po mestu prebivališta. Na osnovu konačne rang-liste, koju sastavlja komisija, odluku o prijemu kandidata donosi ministar,

Kako ističu iz MUP-a, selekcija traje od 1 do 3 dana, a kandidati su u obavezi da uspešno prođu lekarske preglede, psihološku selekciju, proveru bazično-motoričkog statusa i intervju. Oni koji ispune sve uslove u uspešno prođu sve faze selekcije, rangiraće se na osnovu zbirnih rezultata u svim delovima selekcije.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti na sajtu MUP-a.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci