fbpx
12.4 C
Vranje
subota, 15.06.2024

Mural kakav Vranje zaslužuje: Ljubav u svim oblicima

Odabrani članci

Sanja Petrov
Sanja Petrov
Izvršna urednica. U novinarstvu od 2011. godine. Trenutno na master studijama Fakulteta za medije i komunikacije. U slobodno vreme bavi se pevanjem.

VRANJE – Šare potpuno različitih kultura, ljubav u svim oblicima, dve ruke koje se drže i predstavljaju vezu, prihvatanje i podršku u fokusu su novog Murala zajedništva na zidu Likovne radionice Narodnog univerziteta, prekoputa Gradskog parka. 

Po rečima voditeljice Likovne radionice, poznate vranjske slikarke Vesne Marinković Stanković, na muralu su vi polaznici Likovne radionice radili mesec dana, a autorka skice je Nevena Micić, takođe polaznica.

Micić u opisu murala navodi da je htela da pokaže različite aspekte zajedništva bez kojih nikako ne bismo bili potpuni. Kako objašnjava, fokus rada su dve ruke koje se drže i one time predstavljaju vezu, prihvatanje i podršku, a u rukama su ljudi sa različitim izgledom, interesovanjima i uverenjima.

Ruke se nalaze u centru Sunca i srca koji predstavljaju koliko je prihvatanje bitno za čistu ljubav i koliko je sama ljubav bitna u teškim situacijama. Okvir celog rada čine šare potpuno različitih kultura.

„Cilj rada je da istakne da je ljubav u bilo kom obliku važna za čoveka kao individuu, ali i za razvoj celog čovečanstva“ – navodi autorka.

Mesec dana vrednog rada; Foto: Likovna radionica

„Spojite se“ ispred Murala zajedništva

Izradu Murala zajedništva podržale su i Građanske inicijative, koje pozivaju korisnike društvenih mreža u Vranju da se fotografišu ispred murala, objave fotografiju i u opisu navedu „šta ih spaja“.

Ceo mural; Foto: Likovna radionica

To može biti vama draga osoba ili neko koga ste tek upoznali. Nije važno da li ćete se slikati sa jednom, dve ili više osoba, samo budite kreativni, a najzabavnije objave biće nagrađene“ – navodi se u objavi Građanskih.

Fotografija se može podeliti na društvenim mrežama Instagram, Twitter i Facebook (u novostima ili u pričama), a potrebno je da se označe nalozi koje možete videti u nastavku.

Akcija traje do utorka, 22. juna do 12:00 časova, a dodela nagrada i proglašenje pobedničkih fotografija biće u sredu, 23. juna, kada će Mural zajedništva biti svečano predstavljen.

„Zid u ulici Kneza Miloša u Vranju šalje poruku ljubavi u svakom obliku, koja je glavni pokretač svakog pojedinca, ali i čovečanstva“ – ističe se.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklama -
- Reklama -spot_img

Poslednji članci