fbpx
17.9 C
Vranje
utorak, 23.07.2024

Nema više kvadrata od 400 evra: Poskupljuju stanovi za „bezbednjake“

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

BEOGRAD / VRANJE – Vlada Srbije usvojila je Predlog zakona o izmeni Zakona o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti, kojim, za razliku od dosadašnje fiksne cene, kupoprodajnu cenu stana na svakoj pojedinačnoj lokaciji određuje Komisija Vlade, na osnovu uslova koje ona propisuje, prenosi FoNet.

Kako je objašnjeno, prema zvaničnim podacima Republičkog zavoda za statistiku, od početka gradnje tih stanova, u februaru 2019. godine, povećana je i cena gradnje objekata i inflacija.

Ranije je portal Nova ekonomija objavio da u pomenutom Zakonu više neće pisati da cena kvadrata za bezbednjake ne sme premašiti 500 evra.

Cena kvadrata u zgradama koje su izgrađene u Vranju bila je 400 evra, a prema planovima će na lokaciji „Zona 3“ biti izgrađeno ukupno 484 stanova za pripadnike stana bezbednosti.

Cena izgradnje stana određuje se po metru kvadratnom stana bruto građevinske površine, obračunate po SRPS U.C2.100:2002 standardu koji uređuje obračun površina i zapremine objekata, za svaku lokaciju pojedinačno. Cena izgradnje komunalne i ostale infrastrukture unutar stambenog kompleksa određuje se za svaku lokaciju pojedinačno.

Zakon stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u Službenom glasniku, „budući da za to postoje naročito opravdani razlozi koji se ogledaju u neophodnosti da se predložena izmena što pre primenjuje prilikom realizacije navedenog projekta“.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -spot_img

Poslednji članci