fbpx
11.4 C
Vranje
subota, 15.06.2024

Kabare prvaka drame BDP-a 17. maja u Vranju

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Poetsko-muzički kabare Čeznem da vam kažem, prvaka drame Beogradskog dramskog pozorišta Milorada Damjanovića, na repertoaru je Pozorišta „Bora Stanković“ u sredu, 17. maja od 20 sati, saopšteno je iz PBS.

Kako se navodi, Damjanović će provesti publiku kroz uspomene na detinjstvo, Jugoslaviju, studentske dane, početak karijere, ali i savremeno doba u kome živimo, a kabare Čeznem da vam kažem rodio se kao želja da se na duhovit, autoironičan i prijemčiv način publika seti i oživi sećanja na neka druga vremena.

„Svaka od celina, upotpunjena je poezijom, koja je na neki način obeležila periode o kojima će glumac govoriti, ali i najvažnijim pesmama, koje predstavljaju bisere srpske poezije. Čeznem da vam kažem je duhovito, zanimljivo i emotivno putovanje kroz ono što jesmo, ono što su naši roditelji i ljudi oko nas. Priča svih nas, ispričana i otpevana kroz reči onih na koje smo najviše ponosni kao što su Vasko Popa, Desanka Maksimović, Jovan Dučić, Miroslav Antić“ – stoji u opisu.

Program kabarea prati glas Nataše Radovanović, jedne od najzapaženijih diva Opere Narodnog pozorišta u Beogradu, koja će pevati pop, evergrin i džez pesme koje su obeležile sve generacije i pijanista Pavle Joksimović.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -spot_img

Poslednji članci