fbpx
15 C
Vranje
utorak, 21.05.2024

Novosti: Struja i gas poskupljuju od 1. novembra

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

BEOGRAD / VRANJE – Potrošače od 1. novembra očekuje poskupljenje struje od osam odsto, a prošle nedelje je Agencija za energetiku dala saglasnost da od istog datuma i cena gasa za javno snabdevanje bude veća za 10 odsto, pišu danas Novosti.

U Agenciji za energetiku su za Novosti rekli da im Elektroprivreda Srbije „još nije uputila zahtev za korekciju cena, a da bi nove cene stupile na snagu mora se dobiti odobrenje mesec dana ranije“.

Da bi nove cene stupile na snagu 1. novembra, Agencija za energetiku do kraja septembra treba da saopšti da ih odobrava, i u kom procentu.

Poskupljenja su predviđena aranžmanom sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF), a predstavnici Vlade Srbije ističu da su „neophodna“ kako bi „energetska preduzeća mogla pozitivno da posluju i prave novac za investicije“.

Ukoliko se cena struje poveća za osam odsto, onda bi domaćinstvima koja prosečno troše od 350 do 400 kilovat-časova, računi bili uvećani od 340 do 400 dinara.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci