fbpx
16.6 C
Vranje
ponedeljak, 20.05.2024

Fondacija „Ana i Vlade Divac“ poziva mlade iz Vranja i Sremske Mitrovice da unaprede kvalitet života u svojim zajednicama

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE / SREMSKA MITROVICA – Fondacija „Ana i Vlade Divac“ objavila je konkurs za dostavljanje predloga projekata neformalnih grupa mladih (do 32 godine) sa područja Vranja i Sremske Mitrovice. Podržani projekti, koji će se realizovati na teritoriji dve lokalne samouprave, imaće cilj da unaprede kvalitet života mladih u oblasti kulture, sporta, zdravstva, bezbednosti, zapošljavanja, obrazovanja, aktivizma i volonterizma, i sprovodiće se od 25. oktobra tekuće do 31. marta sledeće godine, saopštila je Fondacija.

Rok za podnošenje predloga projekata je 9. oktobar, do 17 časova.

„Omladinski fondovi podržavaju originalne, zanimljive i korisne projekte, u iznosu do 100.000 dinara, koji podstiču mlade da postanu aktivni članovi lokalne zajednice“, navodi se u saopštenju.

Zainteresovane grupe mladih treba da popune formular za predlog projekta koji mogu preuzeti na divac.com/omladinski-fond.

Nakon zatvaranja konkursa, članovi Omladinskog fonda će izvršiti prvi krug selekcije i pozvati na intervju po tri člana iz svakog izabranog tima.

„Projekat ‘Omladinski fondovi’ realizuje se sa ciljem povećanja učešća mladih u procesima lokalnog razvoja kroz dodelu sredstava projektima koje iniciraju i vode mladi ljudi. Svakim Omladinskim fondom upravlja osam mladih iz lokalne zajednice. Omladinski fondovi su deo projekta ‘Regionalno partnerstvo mladih’ koji Fondacija ‘Ana i Vlade Divac’ realizuje u partnerstvu sa Međunarodnim republikanskim institutom (IRI) i uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID)“, piše u saopštenju Fondacije.

Za više informacija o projektu „Regionalna partnerstvo mladih“ zainteresovani mogu kontaktirati sa Petrom Divac iz Fondacije „Ana i Vlade Divac“ na imejl petra@divac.com. Za više informacija o USAID-u potrebno je kontaktirati sa Jelenom Popović na imejl jpopovic@usaid.gov.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci