fbpx
16.6 C
Vranje
ponedeljak, 20.05.2024

„Miholjski susreti leta“ u Pavlovcu u subotu

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Manifestacija „Miholjski susreti leta“ održaće se u Pavlovcu kod Vranja, u subotu, 30. septembra, u periodu od 11 do 17 časova, u dvorištu osnovne škole u ovom selu, saopštio je Kulturno-obrazovni centar Vranje.

Kako je saopšteno, bogat kulturno-umetnički i sportsko-rekreativni program obeležiće i ovogodišnju manifestaciju. Učestvuju sve starosne kategorije seoskog stanovništva – deca predškolskog i školskog uzrasta, kao i odrasli članovi mesnih zajednica.

Nakon svečanog otvaranja manifestacije, u kulturno-umetničkom delu programa nastupiće učenici osnovnih škola koji će se predstaviti dramskim prikazom „Mladi čuvari običaja pradedova“ i nastupom folklornih grupa. Nakon toga deca će učestvovati na kreativnoj likovnoj radionici i na radionici grnčarstva.

U sportsko-rekreativnom delu programa održaće se nadmetanje u različitim disciplinama kroz „Igre bez granica“, a takmičari će biti podeljeni u tri kategorije učesnika.

Poseban deo programa obuhvata prezentacija tradicionalnih jela i pripremanje gulaša koji će, takođe, biti takmičarskog karaktera, a predstaviće se poljoprivredna gazdinstva sa svojim proizvodima i proizvođači domaće radinosti.

Na kraju programa biće proglašenje najuspešnijih učesnika, a potom će uslediti dodela pehara, diploma i zahvalnica.

Organizator „Miholjskih susreta leta“ su Grad Vranje i Kulturno-obrazovni centar Vranje, pod pokroviteljstvom Ministarstva za brigu o selu.

Program manifestacije; Foto: Kulturno-obrazovni centar

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci