fbpx
18.6 C
Vranje
nedelja, 23.06.2024

NUNS zahteva reakciju institucija zbog saopštenja Gradskog odbora SNS Vranje

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE / BEOGRAD – Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) smatra nedopustivim saopštenje Gradskog odbora (GrO) Srpske napredne stranke (SNS) u Vranju, u kome se lokalni portal VranjeNews označava kao „teroristički i izdajnički“.

Kako navodi NUNS, u saopštenju GrO SNS Vranje se „neprimerenom retorikom širi verska, nacionalna i rasna netrpeljivost“, a portal VranjeNews se optužuje da je „glasilo teroriste i ratnog zločinca Aljbina Kurtija koji opravdava ubice Srba sa Kosova i Metohije“.

Povod za ovakvo saopštenje je tekst koji je objavljen na sajtu vranjenews.rs, pod naslovom „Kurti objavio spisak zaplenjenog naoružanja, vozila i novca kod Banjske“.

„NUNS najoštrije osuđuje retoriku vladajuće stranke i smatra je neprihvatljivom, jer ovakva vrsta verbalnog napada na medij direktno ugrožava bezbednost novinara i od njih pravi mete daljih napada, pošto se neprijateljska atmosfera prema novinarima i medijima prenosi i na građane. Posebno zabrinjava činjenica da ovo nije prvo saopštenje vranjskog odbora SNS-a ovakve vrste, i da je korišćen sličan govor. NUNS je i tada reagovao“, navodi se u saopštenju ove novinarske organizacije.

NUNS poziva SNS da „osudi saopštenje svog GrO iz Vranja i ogradi se od ovakvog načina komunikacije“, a GrO SNS Vranje poziva da se „javno izvini i suzdrži se od daljeg širenja mržnje“.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -spot_img

Poslednji članci