fbpx
31.9 C
Vranje
sreda, 19.06.2024

Objavljen novi roman Aleksandre Jovanović

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE / BEOGRAD – Novi roman dramaturškinje i književnice Aleksandre Jovanović, „Petra je stvarno otišla“, objavljen je nedavno u izdanju Kreativnog centra, tri godine od njenog prvenca „Crna ptica“, koji je nagrađen priznanjem Politikinog zabavnika.

„Petra je stvarno otišla“ je roman o Petri i njenoj drugarici Milici, čije se prijateljstvo našlo na velikom testu, nakon što im se život odjednom okrene naopačke.

„Milica voli filmove o zombijima i svoj kutak na tavanu. Svet posmatra iza foto-aparata i stvarno ne želi da glumi u školskoj predstavi. Petri sve ide od ruke – i hemija i balet i skijanje – ali i dalje ne zna čime stvarno želi da se bavi. Zna da ne želi da upiše medicinsku školu, a pogotovo ne želi da se seli u drugi grad, daleko od najbolje drugarice“ – stoji na koricama.

Podsećamo, Jovanović je mlada autorka poreklom iz Vranja, koja živi i radi u Beogradu, a pažnju javnosti je privukla izdavanjem romana „Crna ptica“, za koji je dobila priznanja među kojima su „Politikinog zabavnika“ za roman godine, regionalnu nagradu „Mali princ“, a uz roman „Kaput od mahovine“ pisca iz Leskovca Stefana Tićmija, „Crna ptica“ bila je uvrštena u 200 najboljih na svetu u katalogu The White Ravens, koji se svake godine prezentuje na sajmu knjiga u Frankfurtu.

Doktorantkinja je Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu i sarađuje sa pozorišnim rediteljima širom zemlje i regiona.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -spot_img

Poslednji članci