fbpx
16.6 C
Vranje
ponedeljak, 20.05.2024

Hapšenja u vranjskom EPS-u, firme iz Preševa i Bujanovca štitili od isključenja struje

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

NIŠ / VRANJE – Zaposleni u vranjskom ogranku Elektroprivrede Srbije, P. T. (1969), S. B. (1968), A. C. (1982) i M. S. (1994), uhapšeni su zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja u saizvršilaštvu, čime su naneli štetu EPS Distribuciji u iznosu od blizu 37 miliona dinara, saopšteno je iz MUP-a.

Kako se navodi, oni su od jula do avgusta 2022. godine izvršili kontrolu brojila u jednom privrednom društvu u Preševu i u jednoj preduzetničkoj radnji u Bujanovcu i tom prilikom u zapisniku nisu utvrdili brojna oštećenja i nedostatke, poput oštećenja distributivne plombe, prepravke na brojilu, onesposobljenost brojila da tačno meri i registruje utrošenu električnu energiju u trećoj fazi, oštećen državni žig, da je potrebno isključiti potrošača sa mreže zbog neovlašćene potrošnje i drugo.

Hapšenje je naloženo od strane Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, a sproveli su ga pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, tačnije Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP. Šteta je procenjena na oko 36.855.000 dinara.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu, javlja FoNet.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci