fbpx
10.8 C
Vranje
četvrtak, 30.05.2024

Oni će za sada voditi Vranje: Foto-sešn članova Privremenog organa za sajt Grada

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Na zvaničnom sajtu Grada Vranja objavljene su fotografije i kraće biografije predsednika i članova Privremenog organa uprave, koji je danas zvanično oformljen, nakon što je Vlada Srbije donela odluku o raspuštanju gradske Skupštine.

Predsednik PO, Slobodan Milenković (SNS)

Specijalista ortopedske hirurgije i traumatologije. U struci radi duže od dve decenije. Gradonačelnik u dva mandata, od 2016. do oktobra 2023. godine. Prvi gradonačelnik Vranja koji nije iz redova Socijalističke partije Srbije.

Članovi PO:
Goran Nikolić (SNS)

Nema podataka o biografiji na gradskom sajtu. Poznato je da je diplomirani ekonomista,  direktor vranjskog ogranka Elektrodistribucije, doskorašnji šef odborničke grupe Srpske napredne stranke u gradskoj Skupštini i kao jedan od najuticajnijih lokalnih funkcionera SNS-a predložen je za listu kandidata za poslanike ove stranke.

Zorica Jović (SNS)

Diplomirana ekonomistkinja, dugogodišnja profesorka ekonomske grupe predmeta u vranjskoj Ekonomsko-trgovinskoj školi i neko vreme pomoćnica direktora. Članica Gradskog veća u dva mandata, u poslednjem i zamenica gradonačelnika.

Srđan Dekić (SPS)

Direktor vranjske filijale Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje. Radio kao stručni saradnik Regionalne privredne komore, zamenik generalnog direktora JP Vodovod i bio je član nadzornih odbora više javnih preduzeća i ustanova. Takođe diplomirani ekonomista.

Borivoje Antić (SDPS)

Čovek zaslužan za politička čuda u Vranju. Pre nekoliko meseci „preleteo“ zajedno sa celim gradskim odborom Desnice Miše Vacića u „levicu“ Rasima Ljajića, Socijaldemokratsku stranku Srbije. Diplomirani ekonomista. Devedesetih se bavio privatnim preduzetništvom. Bio je predsednik FK „Dinamo“ i pomoćnik gradonačelnika za budžet i finansije. Od 2018. godine izvršni direktor JP „Novi Dom“.

Ovaj organ će, do izbora nove zakonodavne i izvršne vlasti u Vranju nakon najavljenih izbora, obavljati tekuće i neodložne poslove koji su bili u nadležnosti Skupštine i Gradskog veća.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklama -
- Reklama -

Poslednji članci