fbpx
16.4 C
Vranje
ponedeljak, 27.05.2024

Ponovo rade pozorišta i bioskopi u Srbiji

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

BEOGRAD – Nakon višemesečne pauze zbog pandemije virusa COVID-19, od danas se bioskopi i pozorišta spremaju za ponovni rad, a moguće je i održavanje koncerata  u ustanovama kulture, prenosi N1.

Krizni štab za zaštitu zdravlja stanovništva od COVID-19 odlučio je 21. avgusta da se od danas dozvoli održavanje kulturnih dešavanja sa prisustvom publike, poput bioskopa, pozorišta i koncerata u institucijama kulture, uz ograničenja kojih se organizatori moraju strogo pridržavati.

Dozvoljeno je prisustvo publike ili gledalaca, ali njihov broj ne sme da prelazi 500. To znači da ni u bioskopskim i pozorišnim salama, ali ni u većim halama i arenama, ne sme biti više od 500 gledalaca.

Organizatori treba da se pridržavaju svih preventivnih mera pri organizovanju događaja, koje su dogovorene na sastanku premijerke Ane Brnabić i predstavnika pozorišta, bioskopa i manifestacija. Moraju se nositi maske i poštovati fizička distanca od 1,5 metar, odnosno jednog praznog sedišta između ljudi. Određena je i adekvatna fizička distanca na događajima na otvorenom.

Posete staračkim domovima i ustanovama socijalne zaštite ponovo su dozvoljene od subote, 22. avgusta i to od 10 do 18 časova uz prethodnu najavu.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

IZVORN1
- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci