fbpx
20.7 C
Vranje
četvrtak, 18.07.2024

Poslanici danas o izmenama i dopunama Zakona o lokalnim izborima

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

BEOGRAD / VRANJE – Poslanici Skupštine Srbije danas će razmatrati izmene i dopune Zakona o lokalnim izborima, kojima se menjaju rokovi za raspisivanje izbora i glasanje. Izmenama ovog zakona, koje treba da budu usvojene po hitnom postupku, predviđeno je da se rok za najranije raspisivanje lokalnih izbora pomeri sa sadašnjih 120 na 150 dana pre isteka mandata odbornika, kao i da od dana raspisivanja izbora do dana glasanja ne može proći manje od 30 ni više od 60 dana.

Do sada se odluka o raspisivanju izbora donosila najranije 120 dana, a najkasnije 45 dana pre isteka mandata odbornika, dok od dana raspisivanja do dana glasanja nije moglo da prođe manje od 45 ni više od 60 dana.

Donošenje izmena po hitnom postupku predloženo kako bi se omogućilo da izbori za odbornike skupština opština i gradova, koji redovno predstoje u julu i avgustu ove godine, budu raspisani i održani istovremeno kada i izbori za odbornike Skupštine grada Beograda, 2. juna.

Za predstavnika predlagača izmena Zakona određen je šef poslaničke grupe „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“, Milenko Jovanov.

Izmene i dopune Zakona o lokalnim izborima podržala su 184 poslanika vladajuće koalicije, Zeleno-levog fronta, Narodnog pokreta Srbije – Novo lice Srbije, Ekološkog ustanaka, samostalni poslanici Pokreta slobodnih građana, kao i poslanici SDA Sandžaka i Partija za demokratsko delovanje Šaipa Kamberija.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -spot_img

Poslednji članci