fbpx
19.8 C
Vranje
petak, 24.05.2024

Pretnje uredniku „Bujanovačkih“ Nikoli Laziću zbog teksta o Šaipu Kamberiju

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

BUJANOVAC / BEOGRAD – Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) izrazilo je danas zabrinutost zbog niza uvredljivih komentara na tekst koji je 29. oktobra objavio portal Bujanovačke o nastupu poslanika Šaipa Kamberija u srpskom parlamentu. U komentarima čitalaca na Facebook stranici ovog medija, bilo je pročitati pogrdnih uvreda i insinuacija da su novinari Bujanovačkih strani plaćenici i da rade protiv interesa Srbije.

U multietničkoj sredini kakav je jug Srbije ovakvi komentari mogu da dovedu do ugrožavanja bezbednosti i života novinara, upozorava se u saopštenju.

U susret 2. novembru, međunarodnom Danu borbe protiv nekažnjivosti zločina nad novinarima, NUNS je pozvao nadležne institucije da se ozbiljnije pozabave problemom nasilja nad novinarima, ne samo krivičnim delima već i događajima koji prethode krivičnim delima. Nezavisno udruženje novinara Srbije će ovaj incident zabeležiti u bazama podataka napada i pritisaka na novinare, a novinarima Bujanovačkih pružiti svu neophodnu pomoć i podršku, navodi se u saopštenju.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci