fbpx
19.8 C
Vranje
petak, 24.05.2024

Tiodorović: Nema zatvaranja škola i vrtića

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

BEOGRAD – Epidemiolog Branislav Tiodorović rekao je danas za RTS da se ne postavlja pitanje zatvaranja škola i vrtića i da je to stav koji postoji i u Evropi, dok je gradski sekretar Beograda za obrazovanje i dečku zaštitu Slavko Gak rekao da nije zatvoren nijedan vrtić, ali da korona virus potvrđen kod više dece tog uzrasta. On je objasnio da se dnevno prati stanje u školama i učenici koji su bili u kontaktu sa pozitivnima, ili koji su pozitivni.

Tada odeljenja ili cele škole, zavisno od situacije, prelaze na onlajn model, rekao je Tiodorović. Gak je rekao da zabrinjava što je u proteklih deset dana korona virus potvrđen kod više mališana i zaposlenih u beogradskim vrtićima, kao i da je skoro 50 učenika zaraženo.

On je za Dnevnik RTS rekao da predškolske ustanove u Beogradu rade od 11. maja i da do današnjeg dana nijedan vrtić na teritoriji glavnog grada nije zatvoren. On je ponovio da u predškolskim ustanovama situacija nije alarmantna, svi vrtići rade, a epidemiološke mere se sprovode i kontrolišu.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci