fbpx
20 C
Vranje
sreda, 22.05.2024

Privremena bolnica u Beogradskoj areni od danas počinje sa radom

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

BEOGRAD – Kako prenosi Nova S, od danas u Arenu stižu prvi pacijenti zaraženi virusom COVID-19 sa srednjom i srednje teškom kliničkom slikom, a privremena bolnica će moći da primi 510 pacijenata. Medicinski koordinator privremene bolnice potpukovnik Predrag Bogdanović rekao je za medije da je u parteru 360 ležajeva, a na trećoj etaži, gde su bile VIP lože, 150 ležajeva. Arena ima i centralni razvod kiseonika, tako da mogu da budu priključeni i respiratori.

Trenutno je u privremenoj bolnici 10 lekara i 20 medicinskih sestara koji čekaju prve pacijente. O pacijentima će brinuti medicinsko osoblje iz 15 zdravstvenih ustanova. Sobe na galeriji su uglavnom dvokrevetne, sa kupatilima i imaju kuhinjicu i televizor. U parteru ima 40 boksova sa po devet ležajeva i zajedničkim kupatilom. U Areni mogu da se obavljaju laboratorijske analize, snimanje pluća i srca.

„Arena je planirana za pacijente sa srednjom i srednje teškom kliničkom slikom kojima je potrebna kiseonička terapija“ – rekao je Bogdanović za Tanjug, prenosi Nova S.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci