fbpx
23.2 C
Vranje
sreda, 22.05.2024

Rektorka BU: Preispitati ulogu Bogoslovskog fakulteta na univerzitetu u sekularnoj državi

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

BEOGRAD – Senat Univerziteta u Beogradu doneo je odluku da se školske 2020/2021 godine nastava izvodi kombinovano, tako što će predavanja biti pretežno onlajn, a praktična nastava na fakultetima, sa posebnom pažnjom prema brucošima, rekla je rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović. Popović je za Blic objasnila da posebna pažnja za brucoše znači da, gde je moguće, imaju klasičnu nastavu tamo gde fakulteti i epidemiološki uslovi dozvoljavaju. Upitana da li će onlajn studiranje „ostaviti rupe u znanju“, Popović je navela da mnogi nastavnici tako misle, ali u ovom trenutku nema mogućnosti za izbor.

Želimo da obezbedimo najbolji mogući kvalitet nastave u nenormalnim okolnostima. Nastava na daljinu od svih traži veću posvećenost radu, a od studenata i veći stepen samodiscipline“ – rekla je Popović.

Popović je navela i da je sazrelo vreme da se, uz svo razumevanje da Bogoslovski fakulet deluje po akademskim i crkvenim propisima, razmisli o njegovoj ulozi na državnom univerzitetu u sekularnoj državi.

Ako Sinod želi da promeni položaj i ulogu Bogoslovskog fakulteta, može da se otvori rasprava o tome koja bi uključila sve relevantne činioce u državi, dodala je ona o uplivu Srpske pravoslavne crkve na fakultet“ – dodala je.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci