fbpx
16.5 C
Vranje
nedelja, 19.05.2024

Roditelji se izborili za popust na prevoz učenika iz Bujanovca u Vranje

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

BUJANOVAC / VRANJE – Roditelji bujanovačkih srednjoškolaca izborili su se za popust na prevoz njihove dece do škola u Vranju, koji im je bio ukinut uoči početka ove školske godine, pišu Bujanovačke.

Prevoznik „Kavim Jedinstvo“ ponovo je omogućio popust od 75 odsto na mesečne karte bujanovačkim đacima, što je potvrdio Oliver Milenković, neformalni lider grupe roditelja.

Milenković, međutim, nije mogao da kaže koja institucija je uticala na prevoznika da vrati popust. Prethodna dva meseca važio je samo đački popust od 40 odsto.

Roditelji su se, od početka borbe za omogućavanje popusta koji je važio prethodnih godina, obraćali lokalnim vlastima u Bujanovcu i Vranju, Koordinacionom telu za jug Srbije, ministarstvima, a zahtev je stigao i do predsednika Srbije.

„Mogu da kažem da deca sada imaju popust od 75 odsto na mesečne karte. Prevoz od Bujanovca do Vranja za mesec dana sada plaćamo 3.190 dinara, tolika je cena mesečne karte izdate 31. oktobra za mesec novembar. Prethodna dva meseca smo plaćali nešto više od 7.500 dinara. Ovo mnogo znači svim roditeljima, pogotovo onima kojima se dva deteta školuju u Vranju. Zahvalan sam svima koji su uticali na ovu odluku“, poručio je Milenković.

Borbu za popust roditelji su vodili za 176 bujanovačkih srednjoškolaca koji se školuju u Vranju.

Pročitajte više:

Đaci iz Bujanovca bez popusta za prevoz do Vranja

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci