fbpx
10.8 C
Vranje
četvrtak, 30.05.2024

„Odrasli nisu dorasli deci“: Obeležen dan PU „Naše dete“

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Zajedničkim radom gradili smo kvalitet koji je osnovna vrednost kojoj težimo, a ujedno i merilo za sve što radimo. Ponosna sam što sam na čelu ustanove u kojoj borave i rastu srećna i zadovoljna deca. Naš zadatak je da im budemo podrška, da se trudimo da obezbedimo sredinu u kojoj mogu da maštaju, da prave izbore, da istražuju i uređuju. Upamtimo, odrasli nisu dorasli deci, rekla je Lidija Petković, direktorka Predškolske ustanove (PU) „Naše dete“, na svečanosti obeležavanja dana ove predškolske ustanove, u vranjskom pozorištu.

Predsednik Privremenog organa Grada Vranja, Slobodan Milenković, rekao je da su temelji predškolskog vaspitanja i obrazovanja u gradu postavljeni onda kada je, 1959. godine, Odlukom Narodnog odbora Opštine Vranje, izdvajanjem zabavišta iz osnovnih škola „Vuk Karadžić“ i „Dositej Obradović“, osnovana samostalna ustanova.

„Kroz godine koje su usledile, PU ‘Naše dete’ izrasla je u modernu ustanovu koja danas ima devet objekata u gradu i grupe pripremnog predškolskog programa u selima. Očekujemo otvaranje i desetog, novoizgrađenog, vrtića ‘Bajka’ u naselju Raška. Najbolja investicija je investicija u potomstvo, u decu, kojoj treba da ostavimo u nasleđe identitet, kulturu, tradiciju i znanje“, rekao je Milenković.

U programu su nastupili hor, mališani i vaspitači PU „Naše dete“.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci