fbpx
28 C
Vranje
četvrtak, 13.06.2024

Selo Moštanica od građana dobilo oko 5 kilometara vodovodne mreže

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Lokalna samouprava je u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede uložila 28 miliona dinara od novca svih građana, kako bi se u selu Moštanica uvela vodovodna mreža, dužine oko 5,2 kilometara, saopšteno je iz Gradske službe za odnose sa javnošću.

Predsednik Privremenog organa uprave Grada Vranja, bivši gradonačelnik Slobodan Milenković je, u sklopu svojih hitnih i nedložnih obaveza koji idu uz ovu funkciju, juče u pratnji medija i saradnika obišao meštane ovog sela.

Domaćini i organizatori posete su odlučili da Milenkovića sačekaju deca, devojčice, koje su ga „po starom običaju poslužile slatkom i svežom vodom, ovog puta iz Brane Prvonek“, navodi se u zvaničnom saopštenju.

Potom je delegacija za svečano otvaranje vodovodne mreže posetila školu u Moštanici, koja radi kao izdvojeno odeljenje vranjske OŠ „Dositej Obradović“.

Zaključili su da je zgradi škole, u kojoj i dalje u učionicama postoji šporet na drva, neophodna zamena stolarije, renoviranje učionica i poboljšanje energetske efikasnosti.

I to nije sve – najavljeno je i da će ambulanta u selu ponovo početi da radi, pregledi će se obavljati dva puta nedeljno, a stiže i apoteka.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci