fbpx
17.2 C
Vranje
utorak, 21.05.2024

Šestoj „kovid“ bolnici u okrugu potrebna oprema

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

BUJANOVAC – Kako je za portal Bujanovačke potvrdio direktor Bolnice za rehabilitaciju u Bujanovackoj Banji, od danas je zgrada bolnice u takozvanom „kovid“ sistemu ali ima problem sa nedostatkom opreme. Ovo je šesta „kovid“ bolnica u Pčinjskom okrugu.

Prema njegovim rečima, od opreme „je potrebno sve“ ali za sada nije u planu angažovanje medicinskog osoblja iz drugih zdravstvenih ustanova jer se procenjuje da su tri lekara koja su već zaposlena u Banji dovoljna za početak, ali će osoblje imati pomoć kolega iz službi hitne medicinske pomoći domova zdravlja u Bujanovcu i Preševu, koji će se smenjivati za noćna dežurstva, prenose Bujanovačke.

Dvoje medicinskih tehničara Bolnice je već van tima jer je kod njih potvrđeno prisustvo virusa COVID-19, a u kućnoj samoizoaliciji je još dvoje fizioterapeuta. Kako je rekao, ova „kovid“ bolnica počeće sa tri lekara tokom dana i nada se da neće biti potrebe za pojačanjem.

Sve ovo je za nas velika nepoznanica, naše osoblje nema iskustva sa ovom bolešću, mada je pitanje koliko ga imaju i kliničari, jer smo svedoci da se radi o izuzetno nepredvidivom virusu“ – rekao je Nedeljković za Bujanovačke.

Dodao je da se govori da će u šestoj „kovid“ bolnici biti hospitalizovani lakši pacijenti, ali da je to relativno, jer se vidi „da u roku od nekoliko sati može doći do ozbiljnog pogoršanja stanja“, ali da će zaposleni dati sve od sebe. Kako kaže, procene su da bi u „najgorem mogućem scenariju“ Bujanovačka banja mogla da primi do 150 pacijenata.

Pročitajte više: 

Gradonačelnik: Otvara se još jedna „kovid“ bolnica ali van Vranja

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklama -
- Reklama -

Poslednji članci