fbpx
15 C
Vranje
sreda, 22.05.2024

Studenti iz Vranja podržali peticiju za manju školarinu, prikupljeno 11.000 potpisa

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

BEOGRAD / NIŠ / VRANJE – Tim Kreni – Promeni danas rektorki Beogradskog univerziteta Ivanki Popović predaje peticiju podržanu sa 11.000 potpisa kojom se traže 30 odsto niže školarine.

Inicijativu su pokrenuli studenti Univerziteta u Beogradu, Kragujevcu i Nišu i naišla je na  pozitivnu reakciju predsednice KONUS, a rektorke Popović je izjavila da će se o ovom pitanju raspravljati na sednici Univerziteta 9. septembra, piše u saopštenju inicijatora.

Ovo je prilika za nadležne organe, Ministasrtvo prosvete i Mladena Šarčevića, ali i Vladu Srbije i premijerku Anu Brnabić da reaguju po ovom pitanju i podrže mlade ljude u Srbiji pomažući fakultete čija bi održivost smanjenjem školarina bila potencijalno ugrožena, ocenjuju u Timu Kreni – Promeni. U slučaju da se ne postigne dogovor studenti će uz stručnu pomoć Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti pokrenuti masovne tužbe protiv fakulteta, a kao opcija se razmatraju i protesti.

Prikupljanju potpisa za peticiju priključili su se i studenti iz Vranja kao pojedinci, a inicijativu je podržao i Studentski parlament Pedagoškog fakulteta u Vranju.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci