fbpx
6.2 C
Vranje
sreda, 17.04.2024

Građani se žale zbog zatvorene nove atletske staze, „problem“ su radovi

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Redakciji portala Slobodna reč poslednjih nekoliko dana javljali su se građani kojima nije bio dozvoljen ulazak na Gradski stadion i korišćenje nove atletske staze iz razloga koji nisu definisani, a situacija izaziva i konflikte među nezadovoljnim građanima koji tvrde da radnici „selektivno“ dozvoljavaju ulazak na stazu.

Kako saznajemo iz uprave Sportske hale u čijoj je nadležnosti Gradski stadion, staza će biti zatvorena danas i sutra, zbog izvođenja dodatnih radova.

Prema rečima direktora Bobana Mladenovića, građani neće biti u mogućnosti da koriste atletsku stazu jedino kada se izvode radovi, o čemu će, kako kaže, oni biti blagovremeno obavešteni. Upitan da li postoji neki raspored slobodnih termina, objašnjava da korišćenje staze za rekreativce i profesionalce nema veze sa treninzima koji se odvijaju na terenu sa veštačkom travom.

Građani atletsku stazu mogu koristiti svakog dana od 08:00 do 20:00 časova, bez obzira na to da li je u toku trening – izjavio je Mladenović.

Dodaje da su danas i sutra predviđeni radovi na obeležavanju staze sa tartan podlogom, ali da je građanima na raspolaganju manji „pomoćni“ teren iznad terena sa veštačkom travom. Na zvaničnom Facebook profilu i sajtu Sportske hale do objavljivanja teksta nije bilo obaveštenja o tome da će se danas i sutra izvoditi radovi, te da je staza zatvorena.

Martin Đorđijević iz uprave Sportske hale dodaje da staza neće biti dostupna građanima i kada su u toku utakmice, koje će i dalje biti organizovane bez prisustva publike.

Na snazi je i dalje odluka da u zatvorenim prostorijama ne može biti više od pet osoba, te prostorije Sportske hale nisu dostupne za komercijalne termine, ali je sportskim klubovima od skoro dozvoljeno održavanje termina, zbog specijalnih procedura koje organizatori sportskih aktivnosti sprovode unutar tima, u smislu lekarskih pregleda i dodatnih mera zaštite, kaže Đorđijević.

Nakon višemesečne „sage“, staza neće biti profesionalna

Atletska staza na Gradskom stadionu koja je prvobitno namenjena rekreativcima i profesionalcima, počela je zvanično da se uređuje novembra 2019. godine, a tadašnji gradski većnik za sport Nenad Đorđević, koji će ovu funkciju obavljati u novom mandatu, izjavio da je rok za završetak zemljanih radova i betonskih površina 50 dana, te da će finalni radovi zbog atmosferskih prilika i vremenskih uslova biti izvođeni na proleće. Iako je prvobitno najavljivana kao profesionalna staza, Đorđević je za portal Južne vesti u međuvremenu izjavio da „sama površina nije dozvoljavala da se uradi profesionalna staza“ pa će zbog toga ova staza biti sa 4 trake. Namena će joj biti rekreativno trčanje i školska takmičenja.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklama -
- Reklama -

Poslednji članci