fbpx
19.8 C
Vranje
petak, 24.05.2024

EU dala još milion evra malim porodičnim turističkim firmama u Srbiji

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

BRISEL / BEOGRAD – Evropska unija je danas izdvojila milion evra bespovrate vanredne pomoći za 120 malih i porodičnih turističkih firmi u 12 opština u istočnoj Srbiji, radi ublažavanja posledica pandemije virusa korona. Šef Misije EU u Beogradu Sem Fabrici je izjavio da je turizam važan za Srbiju, koja može mnogo toga da ponudi – odlična vina, prirodne lepote, verske i istorijske objekte.

Bitno je da Srbija razvije turističku ponudu za celu zemlju, da se mala i srednja preduzeća umreže. Srbija ima odličnu turističku industriju, ali još mnogo toga može da se uradi, ocenio je Fabrici.

On je izneo podatak da je u novembru EU opredelila 18 miliona evra pomoći istoku Srbije, a da ovaj program predstavlja vanrednu podršku, zbog pandemije virusa korona.

Virus je promenio naše živote, ali želimo da ublažimo te teškoće. Turizam nisu samo veliki igrači, već i hiljade porodičnih poslova, malih hotela, rekao je Fabrici. On je izjavio da je u konkurenciji bilo više od 460 projekata i da je izabrano 120 najboljih.

Fabrici je naveo da je EU u februaru i martu izdvojila 50 miliona evra kao pomoć Srbiji zbog pandemije virusa korona, a zatim još 78 miliona evra kao podršku srpskoj privredi.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci