fbpx
19.8 C
Vranje
petak, 24.05.2024

SZO Srbija: Nema razloga za uvođenje novih mera

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

BEOGRAD – Direktor kancelarije Svetske zdravstvene organizacije u Srbiji Marijan Ivanuša izjavio je danas za RTS da je epidemiološka situacija u Srbiji trenutno među najboljim u Evropi, „da se jako dobro drži posle pogoršanja u julu i avgustu“ i da nema razloga za uvođenje dodatnih mera. To je dokaz da se epidemija može staviti pod kontrolu poštovanjem osnovnih i jednostavnih mera, naglasio je Ivanuša i dodao da ne vidi nikakav razlog za uvođenje vanrednog stanja ili bilo kakvih dodatnih mera.

Kada je u reč o vakcini protiv korona virusa, Ivanuša je naveo da ih je puno u razvoju, ali da nijedna još nije završila treću fazu kliničkog ispitivanja.

Srbija je potpisala obavezujući sporazum o pridruživanju „Kovaksu“, a Ivanuša je rekao da je taj projekat nastao jer se događalo da relativno male i siromašne zemlje imaju jako težak pristup lekovima, vakcinama i drugoj medicinskoj opremi. Razlog za inicijativu je da se ne dogodi da velike i snažne zemlje obezbede vakcine za sebe, dok će svi ostali iz manje bogatih zemalja biti prepušteni na milost i nemilost globalnog tržišta, predočio je Ivanuša.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci