fbpx
23.2 C
Vranje
sreda, 22.05.2024

Meteorolozi: Biće Miholjskog leta, u oktobru preko 25 stepeni

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

BEOGRAD / VRANJE – Prognostičar iz Republičkog hidrometerološkog zavoda Branko Bijelić izjavio je danas da bi i jesen trebalo da bude toplija i suvlja, kao i da će biti Miholjskog leta, jer se očekuje da od 5. do 18. oktobra bude toplije od proseka, sa temperaturom od 23 do 27 stepeni. On je za RTS rekao da bi srednje jesenje temperature trebalo da da budu od 9 do 14 stepeni Celzijusa.

Do 25. septembra očekuju se temperature kao i sada, od 26 do 30 stepeni. U petak na subotu se očekuje naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmaljavinom, umerenim severozapadnim vetrom i padom temperature za 7 do 9 stepeni. Takvo vreme se, kaže Bijelić, nastavlja sve do utorka, s tim da će biti sve stabilnije.

Bijelić navodi da bi od 26. do 29. steptembra trebalo da bude više kiše sa količinom padavina od 10 do 20 milimetara, lokalno i do 40 milimetara. Na kraju naredne nedelje, 4. oktobra se očekuje toplije sa dnevnim temperaturama od 21 do 26 stepeni.

Prema njegovim rečima, do kraja oktobra se ne očekuje pojava prizemnih mrazeva, osim u kotlinama i rečnim dolinama i visoravni u zapadnoj Srbiji. Bijelić je naveo da je prethodno leto u severnim, centralnim i zapadnim delovima Srbije bilo tolije od proseka, dok je u ostatku zemlje bilo prosečno toplo vreme.

Srednja letnja količina padavina je bila iznad proseka u odnosu na višegodišni prosek padavimna. Najviša temperatura tokom leta bila je osmotrena 31. avgusta u Ćupriji od 36, 9 stepeni, dok je najniža temperatura izmerena tokom jula u Kuršumliji kada je bila 4,1 stepen.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci