fbpx
12.2 C
Vranje
subota, 13.04.2024

„Ujedinjeni“ u Vranju: Zaustaviti podele, ucene i pljačku

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Nositeljka liste kandidata za poslanike Ujedinjeni za pobedu Srbije Marinika Tepić, predsednički kandidat opozicije Zdravko Ponoš, visoki funkcioneri stranaka i pokreta iz koalicije, Miroslav Aleksić (Narodna stranka), Pavle Grbović (Pokret slobodnih građana), Zoran Lutovac i Nenad Mitrović (Demokratska stranka), nestranačka ličnost Čedomir Čupić i članovi lokalnih odbora ovih stranaka iz celog Pčinjskog okruga, obratili su se juče građankama i građanima Vranja i medijima, u okviru kampanje pred parlamentarne i predsedničke izbore.

Najveći saveznik u slomu države, paralisanju insitucija i manipulisanju ljudima zbog očuvanja rejtinga partije i bratije su njihovi takozvani mediji, koji 24 sata dnevno propagiraju strah, seju mržnju i podele i uništavaju živote svakom kritičaru vlasti, izjavila je danas prva na listi koalicije Ujedinjeni za pobedu Srbije Marinika Tepić, prenosi FoNet.

Zdravko Ponoš i Marinika Tepić; Foto: Slobodna reč

Ona je rekla da je na Radioteleviziji Srbije, umesto propisanih 20 sekundi, lista Ujedinjeni za pobedu Srbije dobila „jedva 11 sekundi“, saopštila je ta lista. Marinika Tepić je u Vranju navela da odbijaju učešće na TV Pink i da očekuje da će toj kući slobodne i profesionalne institucije, koje će se formirati posle izbora, oduzeti nacionalnu frekvenciju.

Kada pobedimo 3. aprila, takve mašinerije zla biće zatvorene, nacionalne frekvencije oduzete, a odgovorni lustrirani, najavila je Marinika Tepić. Ona je na svom Tviter profilu objavila da neće gostovati na Pinku zato što je to, kako je ocenila, „fabrika zla. Marinika Tepić je navela da Pink krije ko je platio spot uoči ubistva Olivera Ivanovića i da „ubija i nas žive i za to je nagrađena državnim kreditom i ne plaćanjem poreza“. „Neka pročitaju ovaj odgovor, dok još imaju frekvenciju“, poručila je.

Tepićeva je takođe rekla da se Ujedinjeni zalažu za ekonomski patriotizam, pomoć domaćoj privredi i poljoprivredi, a ne samo stranim investitorima, raskidanje netransparentnih ugovora, zelenu agendu i zaustavljanje privatizacije.

„Vi u Vranju znate dobro kako živite, ne treba mi da vam objašnjavamo. Ne treba ni da objašnjavamo zašto su neki partijski komesari batinaši koji gepekuju, kažnjavaju, ucenjuju i reketiraju ljude gazde u našim gradovima, a najstručniji i najbolji ljudi prisiljeni da odu. Zar nisu Vranjanci dovoljno pametni da upravljaju svojim gradom nego treba neko sa strane da dođe“ – navodi Tepićeva, prenose Južne vesti.

Potpredsednik Narodne stranke i treći na listi Ujedinjeni za pobedu Srbije Miroslav Aleksić rekao je da nije zaboravljeno kako je vlast predala Vranjsku Banju Milenijum timu.

„Obećavam im da će biti primer kako će se ispitati sumnjive privatizacije, ugovori i kako će biti oduzeta nelegalno stečena imovina, kako nikome više u Srbiji ne bi palo na pamet da radi nešto slično“ – naveo je Aleksić.

On je izjavio da će novac od korupcije i oduzete imovine biti vraćen narodu i uložen u razvoj nerazvijenih područja. Više od milijardu evra godišnje se odlije kroz korupciju u džepove lopova iz vlasti, rekao je Aleksić.

Predsednik Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović poručio je građanima Vranja da Marinika Tepić, Zoran Lutovac, Zdravko Ponoš ili on nisu isto što i Ana Brnabić, Nebojša Bakarec i drugi iz Srpske napredne stranke.

„Ponoš je kada je Srbija bila u ratu obukao uniformu i branio ju je, iako se nije slagao sa tadašnjom vlašću, a onaj ko sada kaže da je najhrabriji je tada iskukao novi stan na štetu svih nas“ – izjavio je Grbović.

Ponoš je poručio da je neophodno da ta lista pobedi i na predsedničkim i na parlamentarnim izborima da bi se postigle promene. Vranjancima je poručio da pomognu svima oko sebe da se oslobode i glasaju onako kako žele, a predsednika Vučića je pozvao na duel.

„Sad kad državi treba ozbiljan državnik, kad se Evropa talasa, mi imamo čoveka koji kaže da se moli jednom godišnje i da sad mora češće ili kaže da mu dođe da se besi. To su tvoja privatna razmišljanja, reši to kako znaš, ako imaš problem idi leči se ili idi u crkvu, pusti nas da vodimo svoje živote. Nemamo vremena za tebe. Ako ne možeš da izdržiš do 3. aprila možeš i ranije da se skloniš“ – poručio je on.

Dodao da je Srbija previše zaostala u poslednjih 30 godina, da je ratovala dok su se drugi razvijali i da se zato podelama i neprijateljstvu među građanima mora stati na put.

Okupljenima se obratio i profesor beogradskog Univerziteta Čedomir Čupić koji je rekao je da se obraća kao nestranačka ličnost, ali da želi da podrži listu koju predvodi Marinika Tepić i Ponoša kao predsedničkog kandidata.

Poručio je da će on „prvi kontrolisati ove ljude“, kao i da „Ponoš neće biti neki Mesija“.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklama -
- Reklama -

Poslednji članci