fbpx
12.5 C
Vranje
utorak, 23.04.2024

Uspešan nastup hora vranjske Muzičke škole na republičkom takmičenju

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

BEOGRAD / VRANJE – Sa osvojenih 97,67 bodova, Hor muzičke škole Stevan Mokranjac iz Vranja dobitnik je nagrade „Prva 2“, u „Prvoj B“ kategoriji u kojoj su se nadmetala četiri hora, na Republičkom takmičenju muzičkih i baletskih škola koje se održalo ovog vikenda u Beogradu.

U „Prvoj B“ kategoriji najviše bodova (98) imala je Muzička škola Josip Slavenski iz Novog Sada, pod rukovodstvom Ljiljane Stojmenović. Hor vranjske Muzičke škole koji vodi nastavnica Aleksandra Savić, uz klavirsku pratnju nastavnice Milene Mladenović, sa malom razlikom u osvojenim bodovima, odmah je iza njih.

Hor vranjske Muzičke škole je, po broju osvojenih bodova, među prva tri mesta u svim kategorijama. Osim Novosađana, koji su prvi u istoj kategoriji, apsolutni pobednik takmičenja, odnosno lauerat, je Mešoviti hor Muzičke škole Stanković iz Beograda, pod rukovodstvom Jelene Radunović, koji je nastupio u „Drugoj D“ kategoriji, a ukupno je osvojio 98.33 poena.

O nagradama za horove odlučivao je tročlani žiri: Robert Daniel Radoias iz Rumunije, Sašo Tatarčevski iz Severne Makedonije i Nemanja Savić iz Republike Srpske.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci