fbpx
15.9 C
Vranje
četvrtak, 30.05.2024

ZC Vranje: Stigle vakcine protiv sezonskog gripa

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Dom zdravlja (DZ) Vranje dobio je 2.600 doza vakcine protiv gripa, takozvane četvorovalentne vakcine (Influvac tetra), proizvođača Abbott Biologicals, saopštio je Zdravstveni centar (ZC) u Vranju.

Vakcinacija u lokalnom DZ će se sprovoditi od ponedeljka, 2. oktobra, radnim danima uz obavezan nalog izabranog lekara na vakcinalnim punktovima,  u sledećim službama: Službi za zdravstvenu zaštitu odraslog stanovništva (Opšta medicina), Službi za zdravstvenu zaštitu radnika (Medicina rada), Službi za kućno lečenje i medicinsku negu, Dnevnoj bolnici za nefrologiju sa hemodijalizom, Zdravstvenoj stanici Vranjska Banja, Zdravstvenoj stanici Vlase, Zdravstvenoj stanici Kriva Feja i Zdravstvenoj ambulanti Barelić.

U Srbiji je za sezonu 2023/2024. godine planirano i ugovoreno ukupno 364.500 doza vakcine protiv gripa, od kojih 344.700 četvorovalentne (Influvac tetra), proizvođača Abbott Biologicals, i 19.800 trovalentne vakcine (Torvaxflu), proizvođača Instituta za virusologiju, vakcine i serume Torlak.

Prema potpisanim ugovorima između Instituta za javno zdravlje Srbije i dobavljača, vakcine treba da se isporuče najkasnije do 2. oktobra.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci