fbpx
16.6 C
Vranje
ponedeljak, 20.05.2024

Milenković do daljeg ostaje gradonačelnik, Skupštini stigla ostavka

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Predsednik Skupštine grada Vranja Dejan Tričković potvrdio je redakciji portala Slobodna reč da je aktuelni gradonačelnik Slobodan Milenković Skupštini dostavio ostavku.

Prema Statutu Grada Vranja, kada gradonačelnik podnese ostavku, predsednik Skupštine grada, u ovom slučaju Tričković, o tome obaveštava odbornike na početku prve naredne sednice Skupštine.

„Razrešenjem, odnosno podnošenjem ostavke gradonačelnika prestaje mandat zamenika gradonačelnika i članova Gradskog veća“ – stoji u Statutu.

Milenković će svakako, do izbora novog gradonačelnika, ostati na dužnosti i vršiti tekuće poslove, što važi i za zamenicu Zoricu Jović, kao i za članove Gradskog veća.

Na zvaničnom sajtu Grada Vranja u delu gde se nalaze dokumenti koji se tiču rada Skupštine, još uvek nema podataka o Milenkovićevoj ostavci, te još uvek nije poznato šta stoji u tekstu ostavke.

Podsećamo, u toku jučerašnjeg dana ostavke su podneli i predsednici dve opštine u Pčinjskom okrugu – Goran Mladenović u Vladičinom Hanu i Nenad Krstić u Trgovištu, obojica takođe iz redova Srpske napredne stranke.

Vest o ostavci Milenkovića stiže dan nakon vesti da je Skupštini Gradske opštine Vranska Banja tamošnji predsednik opštine Dragan Sentić takođe dostavio ostavku.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklama -
- Reklama -

Poslednji članci