fbpx
38.4 C
Vranje
utorak, 16.07.2024

Večeras počinje P(h)antomfest

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

VRANJE – Jedanaesti Međunarodni festival pantomime – „P(h)antomfest“, koji organizuje Međuopštinska organizacija gluvih i nagluvih Vranje, počinje danas, u pozorištu „Bora Stanković“ u tom gradu, saopštio je organizator festivala.

Biće prikazan film o preminulom reditelju i saradniku festivala makedonskom pantomimičaru Trajčetu Gjorgievu, a zatim će članovi Međuopštinske organizacije gluvih i nagluvih Vranje izvesti kolaž najboljih etida pod nazivom „Omaž“, koje je Gjorgiev uradio sa njima proteklih godina.

Drugog festivalskog dana, 14. decembra u pozorištu „Bora Stanković“ nastupiće svetski poznati pantomimičarski duo iz Nemačke Bodeker-Neander sa predstavom „Déjà-vu?“.

„P(h)antomfest“ je pokrenut 2012. godine sa plemenitom idejom da se kroz umetnost, u ovom slučaju pantomimu, u umetnički proces aktivnije uključe gluve i nagluve osobe i da se izbrišu razlike koje ih čine skrajnutim sa umetničke scene i u društvu uopšte, navode organizatori.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -spot_img

Poslednji članci