fbpx
20.7 C
Vranje
četvrtak, 18.07.2024

Večeras u Budvi premijera „Magbeta“ Nikite Milivojevića, Anici Petrović naslovna uloga

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

BUDVA / NOVI SAD – „Magbet“ Nikite Milivojevića, u koprodukciji Novosadskog pozorišta (Ujvideki Sinhaz), Beogradskog dramskog pozorišta i festivala Budva grad teatar i Šekspir fest, večeras će premijerno biti izveden u Budvi, a u jednoj od naslovnih uloga je i mlada glumica poreklom iz Vranja Anica Petrović.

Petrović, dobitnica nagrade za najbolju mladu glumicu na pozorišnom festivalu Joakim Vujić 2020. godine, za ulogu Sofke u Nečistoj krvi Juga Đorđevića i prošlogodišnja dobitnica nagrade Predrag Peđa Tomanović za najbolju studentkinju Akademije umetnosti u Novom Sadu, u „Magbetu“ Nikite Milivojevića igra jednu od lejdi.

Kako je sam režiser objasnio u intervjuu za portal Dnevnik, Magbet je višestruko podeljena ličnost, prepuna suprotnosti, „kao da je nekakav junak Dostojevskog“ i „nije samo ono što vidimo, onaj koga vidimo“:

„U jednom trenutku u komadu on to i kaže za sebe – da nije onaj koji jeste. To je bio jedan od razloga da su u predstavi glavni likovi umnoženi, igra ih više glumaca, odnosno glumica, što je opet, na svoj način, vezano za ideju košmara kroz koji oboje prolaze“ – rekao je on.

Prema njegovim rečima, „Magbet“ je vrsta izazova za koji se reditelj sprema godinama, priželjkuje ga i plaši ga se istovremeno.

U predstavi igraju Anica Petrović, Nevena Nerandžić, Maja Stojanović, Jelena Simić, Dejan Đonović, Branislav Jerković, Arpad Mesaroš, Marko Marković, Milan Zarić, Sonja Isailović, Pongo Gabor i Ivana Pančić.

Beogradska premijera zakazana je za 24. septembar u BDP-u. Delo je rađeno u prevodu Velimira Živojinovića, scenografiju su radili Milivojević i Željko Piškorić, kostimografkinja je Jelena Stokuća, kompozitor je Dimitris Kamaratos, a koreografkinja Amalija Benet.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklama -
- Reklama -spot_img

Poslednji članci