fbpx
19.8 C
Vranje
petak, 24.05.2024

VJT Vranje: Uzrok smrti porodilje iz Preševa ruptura materice, moguće nesavesno postupanje lekara

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE / PREŠEVO – Više javno tužilaštvo (VJT) u Vranju saopštilo je danas da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A. (37) iz okoline Preševa, 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim krvarenjem i da se, u ovom slučaju, može raditi o nehatnom izvršenju krivičnog dela nesavesno pružanje lekarske pomoći koje se, zbog smrtne posledice, može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

U saopštenju glavnog javnog tužioca, Danijele Trajković, navedeno je da će VJT predmet, na dalju nadležnost, proslediti Osnovnom javnom tužilaštvu (OJT) u Vranju, koje je nadležno za ovo krivično delo.

„Policijski službenici su prikupili potrebna obaveštenja i od supruga preminule M. A, koji je zahtevao da nadležni državni organi utvrde uzrok smrti i pridružio se krivičnom gonjenju, ukoliko se utvrdi da je neko krivično odgovoran za smrt njegove supruge“ – navodi se u saopštenju VJT u Vranju.

Kako je navedeno, Policijska uprava (PU) u Vranju postupila je po nalogu vranjskog VJT i preduzela sve potrebne radnje radi utvrđivanja svih relevantnih okolnosti vezanih za smrt  M. A.

„Dana 24. aprila, VJT u Vranju dostavljen je Izveštaj o svim preduzetim radnjama, kao i prethodni Patoanatomski nalaz Zavoda za sudsku medicinu u Nišu, u pogledu uzroka smrt pokojne M. A, rođene 1987. godine, koji je urađen po zahtevu Zdravstvenog centra (ZC) u Vranju“ – piše u saopštenju VJT.

Podsetimo, porodilja M. A. iz okoline Preševa preminula je, 17. aprila, u ZC Vranje. Njoj je to bio, kako navode mediji, četvrti porođaj. Vest o smrti porodilje M. A. iz Preševa prvo je objavljena na društvenim mrežama.

Čitajte više:

Za smrt porodilje u Vranju Tužilaštvo saznalo na Fejsbuku

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklama -
- Reklama -

Poslednji članci