fbpx
23.2 C
Vranje
sreda, 22.05.2024

Vučić i Mitrović prvostepeno osuđeni za plasiranje neistina

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

BEOGRAD – Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević i njegova supruga Sonja saopštili su danas da je Viši sud doneo presudu, kojom su novinarka Pinka Кsenija Vučić i vlasnik televizije Željko Mitrović prvostepeno osuđeni za plasiranje neistina o njihovom maloletnom sinu, jer su ga lažno optužili da je na protestu zapalio sliku ministra prosvete.

Prema presudi, novinarka Vučić, Mitrović i televizija Pink dužni su da na ime nematerijalne štete usled povrede prava na pretpostavku nevinosti, prava na dostojanstvo ličnosti, prava na autentičnost i prava i interesa maloletnika uplate maloletnom Đorđeviću 200.000 dinara sa zateznom kamatom. Roditelji su naveli da će, prema želji njihovog sina, novac od presude, donete 15. septembra, biti uplaćen u humanitarne svrhe, konkretno organizaciji „Dečija radost“ sa Кosova.

Bračni par Đorđević je istakao da taj slučaj pokazuje da vlasti Aleksandra Vučića i njegove medijske propagande nikada i ništa nije bilo sveto, pa ni zloupotreba maloletnika za obračun sa političkim neistomišljenicama, i da to potvrđuje upravo prošlogodišnja brutalna medijska propaganda protiv porodice.

Tu propagandu je, kako preciziraju, predvodila lično bivša Vučićeva supruga, zajedno sa vlasnikom Mitrovićem. Na sreću onih koji još veruju u mogućnost demokratije i slobode u Srbiji, ovaj nemili događaj je dobio pozitivan epilog na sudu, jer su pomenuti tuženi, prema presudi, označeni kao krivci, čime je bar delimično zadovoljena pravda, konstatovali su Sonja i Mlađan Đorđević.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci