fbpx
19.8 C
Vranje
petak, 24.05.2024

Od danas vakcinacija, za Pčinjski okrug 7.800 vakcina protiv sezonskog gripa

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

BEOGRAD / VRANJE – Vakcinacija protiv sezonskog gripa počinje danas, ranije nego prethodnih godina, kako bi se sprečio sudar korone i gripa, a obezbeđeno je više od pola miliona doza. Kako prenosi RTS, distribucija je završena, a vakcine će za sve građane biti besplatne. Lekari apeluju da se iskoristi period mirnije epidemiološke situacije i da se vakcinišu svi kojima se to preporučuje, a to su hronični pacijenti i oni koji imaju udružene bolesti, trudnice, stariji građani, zdravstveni radnici, zaposleni u domovima za stare.

Obezebeđeno je skoro pola miliona doza, dvostruko više nego ranije, a u upotrebi je i „Torlakova“ vakcina. Država je nabavila i vakcinu protiv pneumokoka, koju bi trebalo da prime stariji, kao i zaposleni u domovima za stare.

Za Pčinjski okrug je opredeljeno 7.800 vakcina protiv sezonskog gripa. Kako je za portal Južne vesti izjavila v.d. direktora vranjskog Zavoda za javno zdravlje Svetlana Stojanović, preporučljivo je da se ljudi vakcinišu, pogotovo u periodu kada je „zatišje kovida“ kako bi se organizam ojačao za eventualnu epidemiju.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci