fbpx
1.6 C
Vranje
subota, 20.04.2024

Vučić: Neće biti tužbe zbog serijala „Vladalac“, advokat će je povući

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio se nakon što je objavljena vest da je njegov advokat podneo tužbu protiv autorki filma „Vladalac“. On je putem Instagrama rekao kako su ga „obavestili“ da je po njegovoj tužbi zakazano suđenje i da će tužba biti povučena, uz poruku da „ugled mogu da ugroze oni koji ga imaju“, prenosi Danas.

„Obavestili su me da je po mojoj tužbi zakazano suđenje protiv nekih novinara i producenata, zbog uvreda koje su na moj račun izneli u onom filmu Vladalac. Gde sam označen kao kriminalac, svakakav“ – rekao je Vučić.

On navodi da u poslednjih 11 godina nije podneo tužbu protiv novinara.

„Niti sam to učinio ovog puta, to je uradio advokat po generalnom ovlašćenju, i istog trenutka će povući tužbu, jer ja to ne radim. Ne radim zato što oni nisu mogli da unište ni moju čast, niti da naškode mom ugledu, jer taj ugled i nemaju. A to može samo da uradi onaj ko ima ugled, i ko govori istinu“ – rekao je Vučić.

On je u opisu objave na Instagramu, napisao da „ugled možete sami da uništite, u tome može da vam pomogne onaj ko ugled ima, a ne onaj ko ugleda nikada nije imao“.

„Zato, neće biti nikakve tužbe protiv onih koji sebe nazivaju novinarima, a koji su iznosili najgore neistine protiv mene i porodice“ – napisao je Vučić.

Tužba je podneta protiv novinarki Jovane Polić i Sanje Lončar zbog dve emisije serijala „Vladalac“ emitovane februara 2020. godine na televiziji N1.

U tužbi se navodi da su tužene Vučiću „nanele teške duševne bolove i patnju“, te povredile „visoko rangirani ugled i čast“.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci