fbpx
11.4 C
Vranje
subota, 15.06.2024

Agencija za sprečavanje korupcije odgovorila u kom je svojstvu Vučić bio u Vranju

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

BEOGRAD / VRANJE – Kilometarske kolone autobusa sa građanima iz cele zemlje obeležili su skup u Vranju na kom je govorio Aleksandar Vučić pre gotovo dve nedelje, a odmah se nametnulo pitanje ko je finansirao ovu „egzibiciju predsednika“, piše Nova S.

Za sada Agencija za sprečavanje korupcije nema odgovor na to pitanje, ali nema dilemu da je predsednik Vučić govorio u svojstvu šefa države, a ne lidera naprednjaka.

Nova S je pitala Agenciju za sprečavanje korupcije da li planira da traži informacije o tome ko je finansirao prevoz učesnika, zakup sportske sale i ostalih troškova sa nedavnog skupa u Vranju, na kom je Vučić predstavio „Narodni pokret za državu“.

U odgovoru, Agencija za sprečavanje korupcije navodi da u skladu sa zakonom vrši kontrolu finansiranja političkih aktivnosti registrovanih političkih stranaka, pokreta ili grupa građana, ali da će ovo biti u izveštaju tek naredne godine.

Kako se dodatno ističe u odgovoru Agencije, politički subjekti u skladu sa zakonom u toku kalendarske godine vrše političke aktivnosti koje između ostalog obuhvataju propagiranje ideje, promociju, rad sa članstvom, održavanje skupova i slično.

„Sve troškove koji nastanu po ovom osnovu, politički subjekti su dužni da prikažu u svojim godišnjim izveštajima o finansiranju. Ovi izveštaji se dostavljaju Agenciji za sprečavanje korupcije u skladu sa ovim zakonom, do 30. aprila tekuće za prethodnu godinu“ – naglašava da se u odgovoru.

Kako tvrde, nakon dostavljanja godišnjih izveštaja o finansiranju za 2023. godinu (odnosno nakon 30. aprila 2024. godine), Agencija će vršiti redovnu kontrolu ovih izveštaja.

Agencija kaže da se Vučić nedvosmisleno obratio kao predsednik države, a na osnovu uvida u zvaničnu internet prezentaciju predsednika Republike Srbije i materijala dostupnih na sajtu RTS.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -spot_img

Poslednji članci