fbpx
11.2 C
Vranje
ponedeljak, 27.05.2024

Agencije: Danas se nastavljaju pregovori Beograda i Prištine nakon 20 meseci

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

BEOGRAD / BRISEL – Novinska agencija Republike Srpske (SRNA) objavila je da bi u Briselu danas trebalo da bude nastavljen dijalog Beograda i Prištine, prenosi N1. Nakon što je u nedelju, 12. jula, održana video-konferencija o dijalogu, u Briselu danas popodne biće održan sastanak „na visokom nivou“, kojem će prisustvovati predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijer Kosova Avdulah Hoti i visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borel, u pratnji specijalnog predstavnika EU za dijalog Miroslava Lajčaka. Sastanak u sedištu EU biće prvi takav susret posle 20 meseci pauze.

„Mi smo se pripremili, a vidim i Albanci. Gledaćemo šta možemo da uradimo, borićemo se za interese Srbije i srpskog naroda na Kosovu. Ne znam koliko će da traje. Posle podne je zvanični početak dijaloga“ – izjavio je Vučić juče novinarima u Beogradu, piše N1.

Hoti koji predvodi delegaciju Prištine, od juče boravi u Briselu, gde se sastao sa više zvaničnika EU, uključujući i komesara za susedstvo i proširenje EU Oliverom Varheljijem, preneli su mediji u Prištini.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci