fbpx
23.3 C
Vranje
utorak, 21.05.2024

BEV: Ne radimo na svoju ruku, dobili smo saglasnost mejlom

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Nakon pisanja portala Slobodna reč o procedurama za postavljanje privremenih objekata poput nedavno postavljenih uličnih biblioteka i apelima nadležnih za poštovanje propisa i zakona, oglasili su se organizatori akcije iz udruženja Borino i evropsko Vranje (BEV) navodeći da je akcija sprovedena uz saglasnost i podršku JKP Komrad. 

U telefonskom razgovoru je Nela Cvetković iz Komrada potvrdila da je ovo javno-komunalno preduzeće „putem mejla“ dalo „zeleno svetlo“ za postavljanje četiri ulične biblioteke na zelenim površinama u gradu. Prema njenim rečima, organizatori akcije su „otprilike mesec dana“ pre postavljanja Komradu poslali mejl sa upitom da li im je potrebna saglasnost.

Dobili su našu saglasnost putem mejla, a potom i logističku podršku prilikom postavljanja – rekla je Cvetković i dodala da je ta saglasnost kasnije „zavedena“.

Reagovao je i jedan od sagovornika u tekstu koji je objavljen juče, v.d. direktor JP Urbanizam i izgradnja grada Vranja Branimir Stojančić, koji nam je u telefonskom razgovoru rekao da je u međuvremenu dobio informaciju da su organizatori dobili saglasnost Komrada, jer su objekti postavljeni na zelenoj površini.

Prethodno je izjavio da je za izdavanje ovakvih objekata nadležna služba Gradske uprave koja se bavi imovinsko-pravim odnosima, što su iz GU i potvrdili.

„Nisam siguran da imaju dozvolu, ponavljam, nisam siguran. Neke su stavili u javno zelenilo, možda im je dozvolu dao Komrad. Kod Urbanizma bi trebalo da traže saglasnost ali to nisu učinili. Sve je to lepo i podržavam, čak sam rekao da ću i finansijski i tehnički da pomognem neke njihove projekte, ali, u skladu sa Zakonom“ – napisao je Stojančić u poruci 28. oktobra.

BEV: Ne radimo na svoju ruku i bez adekvatne saglasnosti

Iz pomenutog udruženja koje se zalaže za boljitak grada bez lične koristi, promovisanje evropskih vrednosti i očuvanje tradicije, kažu da „samo pokušavaju da urade nešto lepo za grad, uz saglasnost nadležnih službi“.

Ne bismo ikada uradili nešto protiv zakona i propisa, pre postavljanja biblioteka smo se obratili Komradu i od njih smo dobili saglasnost mejlom. Želimo da se zahvalimo Neli Cvetković koja nas je od početka podržavala – rekli su iz BEV-a.

GU: Nije bilo zahteva za izdavanje dozvole

Iz Odeljenja za urbanizam, imovinsko-pravne poslove i komunalno-stambene delatnosti su nam objasnili da se manji montažni objekti privremenog karaktera na javnim površinama postavljaju na osnovu takozvanog Rešenja o odobrenju za postavljanje koje izdaje Odsek za komunalne i stambene poslove ovog odeljenja. Potom se na osnovu podnetog zahteva donosi Rešenje o odobrenju za postavljanje privremenog objekta, u skladu sa odredbama Odluke o manjim montažnim objektima privremenog karaktera na teritoriji grada Vranja (Službeni glasnik grada Vranja, broj 11/2019).

„Do sada (3. novembar) nismo imali zahtev za postavljanje uličnih biblioteka“ – saopšteno je redakciji iz Gradske uprave.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklama -
- Reklama -

Poslednji članci