fbpx
20.8 C
Vranje
petak, 19.07.2024

BEV poziva Vranjance na eko-protest

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Udruženje građana „Borino i evropsko Vranje“ pozvalo je Vranjance na ekološki protest koji je najavljen za subotu 4. decembar od 13:45 časova ispred Sabornog hrama Svete Trojice.

Ističu da su od osnivanja kao prioritet svog delovanja isticali ekologiju, značaj zdrave životne sredine i podizanje svesti građana na pomenuti značaj.

„U skladu sa tim odlučili smo da podržimo ekološke proteste koji se održavaju širom Republike Srbije. Dragi sugrađani, pozivamo vas da nam se pridružite sutra u 13:45h ispred Saborne crkve“ – navodi se u saopštenju BEV-a.

Iz ove organizacije su prethodnih meseci više puta ukazivali na problem zagađenosti vazduha u Vranju i na nedostatak mernih stanica koje će u okviru državnog sistema meriti koncentraciju opasnih PM čestica u vazduhu.

Jedan od rezultata njihovog zalaganje je postavljanje merne stanice u ulici J. J. Lunge u saradnji sa BOŠ, koja poslednjih dana prikazuje zastrašujuće rezultate merenja kvaliteta vazduha, odnosno da je vazduh u Vranju „izuzetno opasan“.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -spot_img

Poslednji članci