fbpx
23.2 C
Vranje
sreda, 22.05.2024

Blagi porast broja zaraženih u Srbiji, u Vranju pojedinačni slučajevi u školama

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

BEOGRAD / VRANJE – Direktorka Instituta za javno zdravlje Milan Jovanović Batut Verica Jovanović izjavila je danas da u pojedinim gradovima, u Beogradu, Kragujevcu, Zaječaru dolazi do blagog porasta broja zaraženih korona virusom. Ona je za RTS rekala da se u tim gradovima posebno sprovode mere nadzora.

Prema njenim rečima, prošle nedelje u osnovnim školama zabeleženo je 27 slučajeva zaraze učenika, a u srednjim troje. To su, kako kaže, pojedinačni slučajevi sa lakšom kliničkom slikom, koji su izolovani i nalaze se kod svojih kuća. Verica Jovanović je navela da se trenutno registruje pad broja pacijenata sa mehaničkom terapijom, ali je upozorila da je neophodno sprovoditi mere zaštite i na vreme se javiti lekaru jer se svaki slučaj može završiti sa težom kliničkom slikom.

U Vranju je u poslednja 24 sata na lečenje primljeno još dvoje pacijenata, a među ukupno 17 pacijenata u vranjskim kovid bolnicama ima šestoro sa pozitivnim nalazom na virus COVID-19. Pritisak na kovid ambulantu ATD je bez značajnijih promena, sa blagim porastom prvih pregleda – od 77 ukupnih, 39 građana se po prvi put javilo zbog nekog od simptoma respiratorne infekcije, dok su se ostali javljali na kontrolni pregled.

Ministar prosvete Mladen Šarčević je juče gostujući na RTV Pink saopštio da u 1.250 osnovnih škola u Srbiji postoje sporadični slučajevi zaražavanja virusom COVID-19, te da je jedan od gradova sa pojedinačnim slučajevima i Vranje. Zvaničnici u Vranju o ovome još uvek nisu izdali saopštenje. U prve dve nedelje nastave u osnovnim i srednjim školama zaraženo je ukupno 52 đaka i 20 zaposlenih. U 1.250 osnovnih škola zaraženo je 25 učenika, a među njima šestoro nije ni dolazilo u školu.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci