fbpx
15 C
Vranje
sreda, 22.05.2024

REM zabranio emisiju na TV Happy zbog mizoginije

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

BEOGRAD – Savet Regulatornog tela za elektronske medije (REM) odlučio je da televiziji Hepi na 15 dana zabrani prikazivanje emisije za poljoprivrednike „Bolja zemlja“, jer je novinar u toj emisiji uporedio veterinarski zahvat oplodnje krava sa postupkom lečenja steriliteta žena. Televiziji Hepi REM je izrekao meru jer je u spornoj emisiji prekršen član 50. Zakona o elektronskim medijima i Član 20. Pravilnika o zaštiti ljudskih prava u oblasti pružanja medijskih usluga, kojima je, između ostalog, propisana obaveza emitera da poštuju dostojanstvo ličnosti, prenosi Udruženje novinara Srbije.

Savet REM-a je postupio u skladu sa svojim ovlašćenjima u javnom interesu“ – saopštili su predstavnici i dodali da se u ovom slučaju ne može govoriti o cenzuri jer „televizija Hepi“ konstantno krši propise, kao i da ovakva vrsta mizoginije u Srbiji pokazuje na kom nivou se naša svest nalazi.

Svaki novinar mora da zna da onim što radi oblikuje društvenu svest“ – stoji u saopštenju.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci