fbpx
20.8 C
Vranje
petak, 19.07.2024

Bujanovčani kuvali sa migrantima: „Promovisati vrednosti inkluzije i različitosti“

Odabrani članci

Dušan Pešić
Dušan Pešić
Novinar iz Vranja sa višegodišnjim iskustvom u lokalnim i nacionalnim medijima. Član redakcije "Slobodne reči" od juna 2023. godine.

BUJANOVAC – U Bujanovcu je organizovana aktivnost tokom koje su mladi Romi, Sirijci, Avganistanci, Iračani, Albanci i Srbi zajedno kuvali i učili jedni druge o svojim tradicionalnim receptima, javlja portal Bujanovačke.

Samsa, flija, sirijska pita i avganistanska pita – bila su samo neka od jela koja su zajednički pripremali u jednom bujanovačkom restoranu.

„Sa povećanjem broja izbeglica širom sveta ključno je izgraditi pozitivnu klimu i promovisati vrednosti inkluzije i različitosti. Želimo da podsetimo na prisustvo izbeglica u našem društvu i da ih cenimo kao pravo bogatstvo koje čini da zajedno napredujemo. Uključivanjem izbeglica u ovakve aktivnosti stvara se okruženje u kome svi zajedno možemo da učimo, uživamo i razvijamo se“, saopštili su organizatori.

Ovu kulinarsku aktivnost organizovala je Agencija Ujedinjenih nacija za izbeglice (UNHCR) u Srbiji, uz pomoć partnerske nevladine organizacije INDIGO i u saradnji sa opštinom Bujanovac, Kancelarijom za mlade i budućim kuvarima Srednje škole „Sveti Sava“.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -spot_img

Poslednji članci