fbpx
12.5 C
Vranje
utorak, 23.04.2024

Dačić: Nema više donošenja zakona po hitnom postupku

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

Kolegijum Skupštine Srbije utvrdio je na današnjoj sednici pravila o unapređenju rada, a neka od njih su da nema više donošenja zakona po hitnom postupku, osim izuzetaka kad su u pitanju interesi države, kao i da zakon u budžetu više neće biti spajan sa drugim tačkama dvevnog reda, izjavio je danas predsednik parlamenta Ivica Dačić. On je, na konferenciji za novinare, najavio da će, ukoliko Vlada Srbije ove nedelje donese predlog zakona o rebalansu budžeta, sledeće sedmice trebalo da bude održana sednica Skupštine na tu temu, i sa dvostrukim vremenom za raspravu.

Dačić nije mogao da precizira kada će na dnevnom redu biti izmene zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, koji se najavljuje u medijima, objašnjavajući da to zavisi od Vlade, kada će ga dati u proceduru, ali da sigurno neće biti spajan sa raspravom o rebalansu budžeta.

Prema njegovim rečima, Kolegijum Skupštine, koji čine predsednik, potpredsednici i šefovi poslaničkih grupa, saglasio se oko dinamike rada, a jedan od zaključaka je povećana aktivnost odbora, koji će morati da razmatraju ne samo pristigle zakonske predloge, nego i „određena aktuelna pitanja“ iz oblasti za koju su nadležni, a moraće i da o svakom zakonu organizuju javna slušanja.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci