fbpx
23.2 C
Vranje
ponedeljak, 15.07.2024

Darko Šarić osuđen na 9 godina zatvora, Vranjanac Boban Stojiljković na 4

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

BEOGRAD – Kako prenosi N1, sudsko veće Specijalnog suda izreklo je kaznu od devet godina zatvora Darku Šariću, kao organizatoru kriminalne grupe koja je „oprala“ više od 20 miliona evra, za koji se veruje da je stečen krijumčarenjem kokaina. Njegovi saradnici sa juga Srbije, Boban Stojiljković i Aguš Erdinč, biznismen poreklom iz Severne Makedonije, osuđeni su na po četiri i tri godine zatvora.

Šarić nije prisustvovao izricanju prvostepene presude, a kako je navedeno u saopštenju Višeg suda u Beogradu, osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od devet godina. Sud je prethodno utvrdio pojedinačne kazne zatvora i to:

„Za krivično delo pranja novca u produženom trajanju u trajanju od sedam godina, a za krivično delo pranja novca u podstrekavanju u trajanju od četiri godine“ – stoji u saopštenju suda.

Portal N1 podseća da se Šariću paralelno sudi za šverc i trgovinu oko pet tona kokaina, otkrivenog u akciji Balkanski ratnik, za šta je već osuđen na 15 godina zatvora, ali konačna odluka još nije doneta jer je slučaj trenutno na odlučivanju u Apelacionom sudu. Kako se navodi u tekstu, Tužilaštvo za organizovani kriminal zatražilo je maksimalne kazne za ubacivanje „prljavog“ novca u finansijske tokove Srbije, dok je odbrana predložila oslobađajuću presudu, tvrdeći da novac Šarića potiče od legalnih poslova.

Suđenje Šariću pred Specijalnim sudom počelo je pre desetak godina, prvo u njegovom odsustvu jer je bio u bekstvu.

Šarićev saradnik, biznismen poreklom iz Severne Makedonije Aguš Erdinč, koji je živeo u Vranju, zbog izvršenja krivičnog dela pranje novca osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od tri godine, u koju mu se uračunava vreme provedeno u pritvoru. Boban Stojiljković je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od četiri godine, zbog izvršenja krivičnog dela „pranja novca u podstrekivanju“, prenosi N1.

 Kako se navodi u saopštenju, protiv navedene presude stranke u krivičnom postupku i branioci mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklama -
- Reklama -spot_img

Poslednji članci