fbpx
15 C
Vranje
sreda, 22.05.2024

Letnji odmor za dvoje u Vranju i do 550 evra, na Vlasini do 450

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE / V.HAN / SURDULICA – Ukoliko zbog zatvorenih granica odlučite da odmor provedete obilazeći planine, banje ili jezera u Pčinjskom okrugu dok ste smešteni u hotelu u Vranju, šest noćenja za dvoje, sa doručkom, vas mogu koštati i do 550 evra. Cene smeštaja na najposećenijoj lokaciji, Vlasinskom jezeru, su ostale uglavnom iste.

Poslednjih dana mediji i društvene mreže „bruje“ o astronomskim cenama smeštaja u Srbiji. Pa je tako, kako je prenela Nova S, letovanje u našoj zemlji u nekim mestima „skuplje i od Maldiva“ – studio za dve osobe na Kopaoniku se nudi po ceni od 3.500 evra za odmor od nedelju dana, a iznajmljivanje sobe za dvoje u hostelu u Guči po ceni od 1.670 evra. Ubrzo su se vlasnici smeštaja u Guči javili medijima i demantovali visoke cene objašnjavajući da se radi o postupku agencije sa kojom su imali saradnju. Smeštaj na Kopaoniku, Zlatiboru, Staroj Planini i sl. oduvek je skuplji u odnosu na ostale destinacije u Srbiji, ali nije baš 3.500 evra. Odmor od sedam noćenja u hotelu od četiri zvezdica sa bazenom i spa centrom na Staroj Planini za dvoje košta blizu 800 evra.

Novinari portala Slobodna reč „krenuli su u potragu“ za smeštajnim kapacitetima na jugu Srbije, tačnije u mestima u Pčinjskom okrugu. Najpopularnija destinacija je svakako Vlasinsko jezero i planine koje ga okružuju, potom slede Vranjska Banja i Besna Kobila, Prohor Pčinjski itd. Turisti dolaze i u „urbanija“ mesta, sam grad Vranje i okolna sela, Vladičin Han sa olimpijskim bazenom i teniskim terenima, i malo ređe u Surdulicu koja je u blizini Vlasine. Pretraživali smo zvanične sajtove ugostitelja, kao i prezentacije na najpopularnijim sajtovima za rentiranje, a odabrali smo sedmicu od 17-23. avgusta.

Vranje – Nedelju dana u prenoćištu i do 550 evra, u hotelu sa bazenom i spa centrom oko 330

Sam grad Vranje u „normalnim“ okolnostima leti jeste primamljiva destinacija, jer osim kvalitetnih kafana i živahnog noćnog života tokom leta, na pola je puta između prestonice i najbližeg letovališta u Grčkoj. Kao tranzitno mesto, uz Vladičin Han, ima smeštaj u apartmanima po principu „stan na dan“, prenoćištima, hostelima i odnedavno, u ponudi je i novootvoreni hotel sa bazenom i spa centrom.

Upravo taj hotel ima najbolju ponudu, jer ako zanemarite lokaciju, usluga, uslovi, kuhinja, moderne sobe, zatvoreni bazen i spa centar, za dvoje, na nedelju dana, koštaju oko 160 evra po osobi, odnosno oko 26 evra na dan.

Smeštaj u apartmanima po principu „stan na dan“ kreće se od 12 do 30 evra dnevno, a u prenoćištima i hostelima od 15, do čak oko 90 evra dnevno, odnosno 45 po osobi. Tako biste, za smeštaj od šest noći sa doručkom u poznatom prenoćištu u centru grada morali da izdvojite oko 63.000 dinara, tj. oko 550 evra.

Vranjska Banja i Besna Kobila i dalje bez dovoljno ponuda

Pored državnog stacionara, u Vranjskoj Banji ima nekoliko apartmana čiji vlasnici oglašavaju ponude na internetu. Novi konak koji se vodi kao „favorit gostiju“, sa velikim dvorištem i pogledom na reku, za nedelju dana i dve osobe, košta oko 120 evra, odnosno oko 10 evra po osobi dnevno.

Ljubitelji planinarenja na Besnoj Kobili nemaju mnogo izbora – osim Planinarskog doma, gde noćenje sa doručkom košta oko 1.000 dinara, nema vikendica ili apartmana čiji vlasnici oglašavaju ponude na najposećenijim sajtovima.

Gužva na Vlasinskom jezeru, cene bez većih promena

Tradicionalno, najposećenija destinacija na jugu Srbije je Vlasinsko jezero, a Vlasina ima epitet Predeo izuzetnih odlika. Prema rečima vlasnika ugostiteljskih objekata, svi kapaciteti su uglavnom popunjeni, a lepo vreme ovih dana napunilo je i plaže oko jezera. Iako se, prema rečima ljudi koji izdaju objekte, cena ranijih godina kretala od 7 evra po osobi, ove godine je najčešća najmanja cena kreveta 10 evra.

Nikad bolje po vlasnike smeštaja i nikad gore po samo jezero i prirodu. – kaže jedan od vlasnika poznate vikendice-kolibe na Vlasinskom jezeru.

Nedelju dana odmora za dvoje u hotelskom smeštaju na Vlasinskom jezeru košta oko 180-200 evra, dok su cene u poznatim apartmanskim kompleksima i do 45 evra dnevno. Pa tako nedelju dana smeštaja u ekskluzivnijim apartmanima za dve osobe košta između 250 i 450 evra.

U blizini Vlasinskog jezera, u opštinama Surdulica i Vladičin Han koji ima olimpijski bazen i teniske terene, su turistima na raspolaganju povoljnija prenoćišta. U najjeftinijim će vam za boravak za dvoje od nedelju dana biti potrebno oko 100-120 evra, dok je najskuplji smeštaj oko 200-220 evra.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklama -
- Reklama -

Poslednji članci