fbpx
23.2 C
Vranje
ponedeljak, 15.07.2024

U vranjskoj „kovid“ bolnici tek 35 pozitivnih, danima bez podataka o 859 PCR uzoraka

Odabrani članci

Redakcija
Redakcija
Pažljivo odabrana grupa uvek spremna da vas podseti na odgovornost za javno izgovorenu reč.

VRANJE – Prema podacima Gradske službe za odnose sa javnošću, do 7:00 časova ujutru je u vranjskim kovid bolnicama bilo 110 pacijenata među kojima je 35 koji se vode kao „kovid pozitivni“, a među hospitalizovanim pacijentima nema dece. Na kućno lečenje je otpušteno petoro, dok je dvoje transportovvano u Klinički centar Niš.

Juče je registrovan manji broj pregleda u „kovid“ ambulanti ATD, od 126 je bilo čak 91 kontrolnih, a 35 ljudi se po prvi put javilo zbog nekih od simptoma infekcije virusom COVID-19. Juče je uzorkovano 65 briseva za PCR testiranje.

Čitaoci Slobodne reči koji su radili PCR test poslednja dva dana u julu, javljaju da su im već tokom vikenda stigla SMS obaveštenja da su rezultati gotovi i da su mogli da ih provere elektronski.

Međutim, i dalje nema zvaničnih podataka o rezultatima 430 uzorkovanih briseva u periodu od 20. do 26. jula, što je slučaj i sa 429 uzoraka uzetih u periodu od 27. do 31. jula.  Poslednja informacija iz ZZJZ o rezultatima bila je da je od petka, 24. jula do ponedeljka 27. jula u Vranju registrovano još 40 novih slučajeva zaražavanja virusom COVID-19, ali nije precizirano kada su ti brisevi uzorkovani.

U pitanju je ukupno 859 uzoraka u prethodne dve nedelje, a podatke o broju urađenih briseva na dnevnom nivou je „kovid“ ambulanta ATD dostavljala gradskom Kriznom štabu i objavljivani su na zvaničnom sajtu Grada Vranja. Redakcija je u međuvremenu poslala upit direktorki ZZJZ i očekujemo podatke.

Direktorka ZZJZ: Brži PCR rezultati za Vranjance, danas slanje u niško „Vatreno oko“

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -spot_img

Poslednji članci