fbpx
15.9 C
Vranje
četvrtak, 30.05.2024

Disić: Nemamo informaciju o zainteresovanim kupcima Simpa

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Kompletan postupak privatizacije može biti pokrenut onda kada ima ozbiljno zainteresovanih kupaca. Nemamo informaciju o zainteresovanim ili potencijalnim kupcima, rekao je generalni direktor kompanije „Simpo“ iz Vranja, Slađan Disić, za Biznis.rs, prenosi Bonitet.com.

O potencijalnoj privatizaciji kompanije „Simpo“ govori se bezmalo 20 godina, a taj proces je, i dalje, samo u domenu spekulacija da li bi bio bolji tender, dokapitalizacija ili pronalazak strateškog partnera. Kako Disić kaže, privatizacija će se odvijati u skladu sa procedurama – „od popisa i procene imovine, obaveza, kapitala, određivanja modela privatizacije do raspisivanja javnog poziva“.

U razgovoru za Biznis.rs, generalni direktor čuvene fabrike nameštaja podsetio je da većinsko vlasništvo nad kompanijom imaju država, fondovi i banke u kojima je država, takođe, većinski vlasnik. Dodao je i da se „Simpo“ nalazi u portfelju Agencije za privatizaciju više od 10 godina.

„Zato je normalno očekivati da će u nekom budućem periodu država i ostali vlasnici prodati svoje akcije“, istakao je Disić.

On je dodao da se, od 21. februara 2019. godine, „Simpo“ nalazi se u postupku realizacije Unapred pripremljenog plana reorganizacije (UPPR) koji traje do aprila 2024. godine.

„Sve mere predviđene tim planom su realizovane mnogo pre utvrđenih rokova, izuzev prodaje povezanih društava u non-kor biznisu, kao i objekata koji nisu u funkciji konsolidacije i razvoja osnovnog biznisa – proizvodnje i prodaje nameštaja“, rekao je Disić.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci