fbpx
21.7 C
Vranje
ponedeljak, 15.07.2024

Domovi ostaju otvoreni, dodatni rok za studente u samoizolaciji

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

BEOGRAD – Studentski domovi neće prekidati rad i studenti samovoljno mogu da ih napuste kada završe svoje obaveze, izjavio je danas ministar prosvete Mladen Šarčević nakon razgovora sa predstavnicima studenata koji žive u studentskim domovima. On je rekao da je podržao zahtev studenata da uz dogovor sa Konferencijom univerziteta Srbije (KONUS) bude organizovan još jedan rok u avgustu i naveo da će, prema njegovim nezvaničnim saznanjima, KONUS to vrlo rado prihvatiti.

Za studente zaražene korona virusom ili one koji su bili u samoizolaciji zbog pandemije biće organizovana nadoknada roka. Studentske menze će raditi do 20. jula, a neke će, zbog toga što su fakulteti organizovali ispitne rokove u različitim terminima, dežurati i do 28. jula.

Student Đorđe Nikolić rekao je nakon razgovora sa Šarčevićem da će cene obroka i stanarine u avgustu biti budžetske, ukoliko Ministarstvo prosvete bude u mogućnosti da ispuni ovaj zahtev i naglasio da se nada pozitivnom ishodu. Zbog dogovora koji je postignut večaras neće biti protesta.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -spot_img

Poslednji članci