fbpx
20 C
Vranje
sreda, 22.05.2024

Dr Kon objavio da se povlači: Sa zadovoljstvom ustupam mesto

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

BEOGRAD – Član republičkog Kriznog štaba za suzbijanje epidemije virusa COVID-19 epidemiolog dr Predrag Kon, objavio je sinoć na svom Facebook profilu saopštenje „povodom zahteva sa protesta“ u kom navodi da ustupa svoje mesto u Kriznom štabu dr Zoranu Radovanoviću.

Ubrzo je sa ove društvene mreže uklonjen status, a u međuvremenu ga je portal Nova.S objavio u celosti:

„Povodom zahteva sa protesta… Sa velikim zadovoljstvom ustupam svoju ugodnu fotelju u ‘nepolitizovanom’ Kriznom štabu za rukovođenje pandemijom mom uvaženom i ‘neostrašćenom’ profesoru Radovanoviću da dalje rukovodi sa Covid 19 do 2022. godine. Sa zadovoljstvom ću mu pomagati kao što je i on meni da sada, bez ijedne negativne emocije, naprotiv. Do sticanja okolnosti u kojima će se to sprovesti tehnički ću raditi svoj posao. Ovo izjavljujem sa najboljim željama i namerama. Svako dobro!“

Security Check Required

null

Među komentarima objave, na vrhu je bio onaj koji je ostavio predsednik Sindikata lekara i farmaceuta dr Rade Panić, koji mu je dao „konstruktivan predlog“ u vezi sa podacima o stvarnom broju preminulih i zaraženih virusom COVID-19:

„Najlepše Vas molim da svojim autoritetom zahtevate da Vam se neodložno omogući uvid u nacionalnu (centralnu) bazu podataka o kovid-19 i da javnosti Srbije podacima iz nje, dokumentovano dokažete da je prof. dr Zoran Radovanović ‘izašao iz realnosti’. Do tada, dužni ste mu izvinjenje“ – napisao je dr Panić.

Dodao je da je sva odgovornost za trenutna dešavanja na članovima Kriznog štaba, posebno kompetentnima za epidemiju među njima.

Dr Kon je odgovorio da je tražio kompletan uvid, te da u međuvremenu ima uvid u samu bazu bez ikakve mogućnosti pretraživanja. Dodaje da „mu je do kraja jasno šta se dogodilo“ i da je obavio desetine razgovora.

„Onaj koji će morati da objašnjava kako to očekuje da se radi bez medicinske domumentacije i protivno zakonu o medicinskoj dokumentacija svakako nisam ja“ – rekao je član Kriznog štaba dr Kon.

U komentaru tvrdi da je već nekoliko puta javno rekao da se podaci ne poklapaju i da se to odnosi i na broj pozitivnih.

Juče su okupljeni na platou kod Filozofskog fakulteta, odakle su započeo veliki protest koji je trajao preko 6 sati, među zahtevima naveli i imenovanje novog Kriznog štaba.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci